Megvilágosodás

2022.01.29. 08:54

Javulnak a látási viszonyok Pécs utcáin

bama.hu (forrás: BIOKOM Nonprofit Kft.)

Forrás: Biokom

Helyreállt a közvilágítás az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központnál – az úgynevezett Agora térnél -, a BIOKOM NKft. alvállalkozó bevonásával a területen 36 közvilágítási lámpát helyezett ismét üzembe. A téren a közvilágítás hibái főként rongálásból adódtak, ami miatt beáztak és megsérültek a földalatti kábelek, ezeket kellett kicserélni.

 

A városüzemeltetési társaság megbízásából decemberben kezdték meg a javítást az érintett területen, és a munkálatok első ütemével december 23-ig végeztek. Akkor 20 lámpát kapcsoltak be, amelyek már megfelelő világítást biztosítottak a téren. Természetesen a többi meghibásodott lámpa javítása sem maradt el, január 28-ára további 16-ot helyeztek üzembe, így az Agora tér ismét teljes megvilágítást kap esténként.

 

A munkálatok ezzel nem értek véget, hiszen a Csontváry térnél 28 olyan közvilágítási lámpa van, amely jelenleg hálózati hiba miatt nem üzemel. Ezek javítását jövő héten kezdik meg a szakemberek, a munka az időjárás függvényében várhatóan 1,5-2 hónapot fog igénybe venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában