Erősítik a vállalati szektort

2022.01.31. 19:48

Kamarai közreműködéssel rajtol el az innovációs központ Baranyában

Annak reményében, hogy a helyi gazdaság új lendületet kapjon, és a vállalati szektor megerősödjön, a közeljövőben létrehoznak egy KKV Innovációs Központot.

Móga Richárd

Fotó: L.L.

Ennek értelmében hétfőn ünnepélyes keretek között a Pécs- Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Baranya Megyei Önkormányzat, A Pécsi Tudományegyetem, valamint a Pécs-Baranyai Gazdaságfejlesztő és Szolgáltató Nonprofit Kft. képviselői együttműködési megállapodást írtak alá.

 

– Egy mérföldkőhöz érkeztünk, ugyanis több hónapos előkészítő munka eredménye, hogy ma ezt az együttműködési állapodást aláírhatjuk. A megye gazdaságának motorjai az innovatív kisvállalkozások, hiszen azok nagy mértékben hozzájárulnak Baranya gazdaságának fejlesztéséhez, ezért kiemelten fontos a segítésük és összefogásuk – vélekedett Őri László, a megyei közgyűlés elnöke.

 

Az együttműködés keretében a kamara népszerűsíti majd a központot a vállalkozások körében, támogatja a szakmai tevékenységeket, tanácsokat ad, ráadásul szakértőket biztosít az eredmények értékeléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!