Ez állati!

2022.01.30. 14:35

Kennelek épülnek a kutyusoknak Siklóson

Épül a kutyák ideiglenes befogadótelepe a siklósi vásártéren, a Tenkesalja Állatvédő Egyesület telephelyén.

Zs. K.

Az egyesület akkor kapja meg a működési engedélyt, ha szárazáruraktárat, vizes­blokkokat, a tisztítószereknek egy helyiséget alakít ki, illetve új kenneleket épít. Mivel sokan felajánlották az adójuk egy százalékát, így tavaly sikerült megkezdeni az építkezést. Azóta nagyot haladt előre a szervezet azon önkénteseknek köszönhetően, akik munkájukkal segítik az állatvédők céljait. A mellékhelyiségek, a csizmamosó, és a terménytároló már elkészült, a kennelek alját lebetonozták, és megkezdték a kennelvázak összeállítását is. 

 

A Tenkesalja Állatvédő Egyesület Nagy Zoltánné elnökkel, és Bertáné Vertike Ildikó alelnökkel 2018-ban kezdte tevékenységét, a munkájuk pedig egyre eredményesebb, az azóta eltelt idő alatt megközelítőleg 150 kutyát adtak örökbe, kóbor kutya pedig alig van Siklóson. Minden támogatást szívesen fogadnak, a segíteni szándékozók önkéntes munkával is jelentkezhetnek a szervezetnél minden szombaton délután 14 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!