Év eleji évértékelő

2022.01.03. 17:30

Még az év végén is érkezett Komlóra kormánytámogatás

Idén is megtartotta Hoppál Péter és Polics József szokásos év eleji évértékelőjét. A Komló országgyűlési képviselője és polgármestere részletezte az előző évben Komlóhoz érkezett több milliárd forintnyi állami támogatás felhasználását. A mecseki település vezetője szerint jól működik a "Polics-Hoppál-tandem".

Vizvári Soma

Fotó: Laufer László

Mintegy kétszázhárommillió forint rendkívüli kormánytámogatást kapott Komló városa a napokban az év végi maradványkeretből – jelentette be Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője Polics József polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján hétfőn a komlói városházán. A két politikus idén is folytatta azt az évtizedes hagyományt, hogy a januári első munkanapon a sajtó munkatársai előtt értékelik az előző évet.

 

Hoppál Péter közölte, a mecseki város a költségvetési évét újra pozitív szaldóval tudta zárni.

 

Tavaly egyetlen kormánydöntés értelmében, több mint három és félmilliárd forintnyi állami támogatás érkezett Komlóra, ami rekordnak számít a település történetében. Ezzel kapcsolatban Polics József kifejtette, Komló költségvetése 2021-ben majdnem elérte a tizenegy milliárd forintot, ami példátlan, hiszen általában négy-ötmilliárdból működik a város évente. 

 

A városvezető külön megköszönte a kormánynak és Hoppál Péternek, hogy a település új buszpályaudvarának kilencszázhuszonöt millió forintos projektjét is támogatta az állam, így az önkormányzatnak csupán ötmillió forintot kellett hozzátennie.

Polics egy másik 2021-es nagyberuházást is kiemelt: a Juhász Gyula utcai bányaterület rehabilitációját, ahol egy szabadidős parkot, és egy vállalkozóházat építettek föl, valamint a környéken erdei bicikliutat alakítottak ki. 

 

A polgármester közölte, a komplexumnak már neve is van: Hét Domb Szabadidőközpont.

 

Az előző évben százmilliós nagyságrendű útfejlesztések történtek, befejeződött a Kisbattyáni út felújítása, melyre harminc éve vártak a komlóiak Polics József szerint. Emellett elindult a Bétai elkerülő út fejlesztése, mely közel hét kilométernyi út teljes felújítását jelenti. 

 

A település vezetője közölte, a művészeti és kézműves csoportoknak új otthont adó Kaptár vállalkozási szerződését a napokban fogják aláírni. December 28-án pedig elindult a turisztikai nagyberuházás, a Dinó-program közbeszerzése.

 

Komló polgármestere a tájékoztatón úgy fogalmazott, a város fejlődésének fontos előfeltétele volt, hogy a "Polics-Hoppál-tandem" jól működött. Mint mondta,  a 2022-s országgyűlési választáson az emberek nem csak személyekről, hanem folyamatokról és értékrendekről is dönteni fognak. A városvezető kifejtette, míg a másik oldal ígérget, addig "mi nem csak beszélünk, hanem cselekszünk is, ezt Komló városa megtapasztalhatta az elmúlt évtized alatt".

 

Komló sikere három tényezőben rejlik Hoppál Péter szerint. A fideszes parlamenti képviselő kifejtette, hogy kiváló tervek állnak rendelkezésre, van egy határozott polgármestere a városnak, és hatékony lobbit tudnak kifejteni a tervek megvalósítása érdekében Budapesten. Hoppál Péter hangsúlyozta, a komlóiak a munkában hisznek, és megérdemlik, hogy egy fejlődő és virágzó városban éljenek, ne olyanban, amilyennek 2010 előtt ismerte az ország Komlót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!