Nyomoz a rendőrség

2022.01.04. 17:09

Meghekkelték egy belvárosi elit iskola elektronikus naplóját Pécsen

A Pécsi Újság.hu értesülései szerint egy ismeretlen meghekkelte az egyik pécsi, belvárosi elit iskola elektronikus naplóját. Úgy tudjuk, a tettes több ezer érdemjegyet írt be az elektronikus naplóba. Az iskola a történtekről levélben értesítette a szülőket. A rendőrség érdeklődésünkre megerősítette, nyomozás zajlik az ügyben.

M. B. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Fotó: Shutterstock

Az eset tudomásunk szerint néhány nappal ezelőtt történt. Úgy tudjuk, az iskola vezetése magától az elkövetőtől értesült a visszaélésről, aki elektronikus levélben utalt tettére. Ezt követően feljelentést tettek - írja a Pécsi Újság.hu.

Úgy tudjuk, az intézményben haladéktalanul hozzálátták a nem valós érdemjegyek (amelyek száma több ezer) kiszűréséhez, így jogtalan előnyt egyetlen diák sem szerzett, illetve hátrányt sem szenvedett el. Az iskola elektronikus naplója jelenleg sem érhető el a szülők és a diákok számára. 

 

A rendőrség érdeklődésünkre megerősített információinkat. Azt írták, az esettel kapcsolatban információs rendszer vagy adat megsértése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen.

 

Az ügy részleteiről a nyomozás érdekeire való tekintettel azonban bővebb tájékoztatást nem kívántak adni.

 

Természetesen kerestük az érintett iskola igazgatóját is, ő azonban nem kívánt nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!