Pécs

2022.01.21. 11:47

Megújulnak az Erreth Lajos utca ostorfái

bama.hu (Forrás: BIOKOM)

Az Erreth Lajos utca Petőfi utca – Madách Imre utca közötti szakaszán található fasor metszési munkáit kezdi meg a BIOKOM NKft., a beavatkozás tervezetten 2022. január 24-27. között zajlik majd.

 

Az elmúlt években a fasor állapota leromlott, a koronákban kisebb száraz ágak jelentek meg, egyes ágak közel kerültek az épületekhez, és azok tetőszerkezetéhez, néhány takarja a közvilágítást. A metszés azért is szükséges, mert a fákon jelentősebb mértékben elszaporodott a szürke ostorfa-pajsztetű kártevő, amelynek lehulló mézharmata sok kellemetlenséget okozott a fák alatt parkoló járművek, valamint a lakóházak tulajdonosainak.

 

A fasor metszését a BIOKOM NKft. saját emelőkosaras autójával, szakaszosan végzi, a munkálatok várhatóan 3-4 napig fognak tartani. A metszés idejére az adott nap érintett fák alatt a parkolás tiltva és a forgalom korlátozva lesz, hogy a fákhoz a szakemberek hozzáférjenek, és a munkát biztonsággal végezhessék. Mivel a fák koronája terebélyes, így egy-egy ág metszésekor rövid időre a teljes forgalmat meg kell majd állítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában