LIFE-projekt

2022.01.03. 18:28

Programot szerveznek a Duna szigetei védelmére

Kezdetét vette a WILDisland elnevezésű LIFE-projekt.

W. K.

Automatikusan generált description

Fotó: Dunántúli Napló

Tizenöt együttműködő partner részvételével kezdetét vette a WILDisland elnevezésű LIFE-projekt, amelynek célja hogy – a Duna természetes dinamikájának javításával, valamint a szigetek és a folyó ár­terére jellemző puhafás ligeterdők megőrzésével és helyreállításával – elősegítse számos dunai sziget természetességének, vadonjellegének erősítését. 

Hazánkból három nemzeti park és egy vízügyi igazgatóság vesz részt a projektben. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság tervezett akciói között szerepel több mellékág-rekonstrukció, sarkantyú-visszabontás, őshonos fafajokkal történő erdőtelepítés, illetve erdőszerkezet-átalakítás és az inváziós fajok (pl. zöld juhar, amerikai kőris, gyalogakác) elleni védekezés is. 

A beavatkozások eredményeit botanikai felmérések útján lehet majd nyomon követni. Fontos a helyi lakosság figyelmének felhívása a dunai szigetek természetvédelmi jelentőségére, tanácsadás kell arra vonatkozóan, hogy ők hogyan járulhatnak hozzá ezeknek a szigeteknek a megőrzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!