Hova tovább?

2022.01.22. 12:35

Sokan szereztek személyes benyomást a KTK nyílt napján

Vidám és izgatott középiskolások töltötték meg péntek délelőtt a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának nagy előadótermét az idei első nyílt nap során.

Radnai B.

A megfelelő információk birtokában máris indulhatott a kalandjáték

Fotó: L.L.

Az eseményt dr. Takács András dékánhelyettes előadása vezette fel, akinek az egyetemi élet és a kar bemutatását taglaló előadását nagy koncentrációval figyelték a leendő hallgatók. A nyílt napon mintegy háromszáz fiatal vett részt személyesen, de a vírushelyzet miatt sokan választották kényszerűségből az előadás élő online közvetítését. 

 

A szokásos felvezetés után rendhagyó módon, a modern technológia vette át a diákok idegenvezetését. Az érdeklődő fiatalok egy mobiltelefonnal játszható kalandjátékon vettek részt, amely végigkalauzolta őket az épület minden sarkalatos pontján. A különböző állomáshelyeken, érdekes tesztek és feladványok sikeres kitöltéséért, változatos nyereményeket kaptak az egyszerű kitűzőtől kezdve az egyetem logójával ellátott pulóverig. A jelek szerint tehát a közgázon minden eszközt felhasználnak arra, hogy a mai középiskolások nyelvén, a modern technika felhasználásával bizonyítsák a jelentkezőknek, hogy egy patinás, nemzetközileg akkreditált egyetem is képes haladni a korral. 

 

– Ennek a karnak a legnagyobb előnye, hogy elég nagy ahhoz, hogy nemzetközi szinten is mérhető tényező legyen, ugyanakkor ahhoz elég kicsi tudott maradni, hogy az oktatásban megtarthassuk a személyesen, közvetlenül alakuló kapcsolatot az előadók és a hallgatók között – foglalta össze lapunknak a pécsi Közgazdaságtudományi Kar előnyeit dr. Takács András, helyettes dékán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában