Szent József-év

2022.01.27. 14:48

Találkozóra várják a férfiakat májusig

A Szent József-év kapcsán különös figyelmet fordít a Pécsi Egyházmegye a férfiak, apák kulcsfontosságú szerepére a családok vallási életében és egészséges légkörének megteremtésében.

Forrás: MW

Felföldi László megyés püspök kiemelten fontosnak tartja, hogy a témával kapcsolatban az együtt gondolkodást, egymást erősítését. 

Néhány elismert szakemberrel együttműködve „Férfitalálkozók” címmel férfiaknak szóló előadás és beszélgetéssorozatot indítottak októberben – a különféle témakörökben szervezett találkozókat pénteki napokon esténként tartják az egyházmegye hét városában, Pécsett, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron.

 Egy-egy alkalommal három húszperces előadás hangzik el egy adott témában és lehetőség nyílik a tapasztalatok, gondolatok, meglátások megosztására, megbeszélésére. 

 

Baranya megyében legközelebb Szigetvárra várják az érdeklődőket, a zeneiskola nagyteremébe, a találkozó 18 órakor kezdődik. Pécsett a Magtár Látogatóközpont február 10-én és 11-én ad otthont a rendezvénynek, Mohácson pedig, az Ifjúsági Centrumban legközelebb február 18-án rendezik meg a programot. 

A Férfitalálkozókra a szervezők várnak minden érdeklődőt, akiket a Pécsi Egyházmegye arra is kér, hogy vallási beállítottságtól 

függetlenül hívják meg ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, bárkit, aki nyitott a téma iránt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!