Magyar Falu Program

2022.01.24. 19:00

Tartaléklistáról lett nyertes a magyarbólyiak pályázata

Nem reménytelenek a Magyar Falu Programban első körben nem nyertes, tartaléklistás pályázatok sem, melyre jó például szolgálnak a magyarbólyi önkormányzat beadványai is. Három pályázatuk is támogatást nyert az év végén a tartaléklistára helyezettek közül.

R. Zs. K.

Busz Balázs, a község polgármestere elmondta, kommunális eszközbeszerzésre több mint 14 millió forintot, emellett a közösségszervező 2022. évi bérére, illetve a kultúrház eszközfejlesztésére, továbbá a felelős állattartás elősegítésére is támogatást nyert a falu. Ez utóbbi esetében az elnyert összegből több mint 60 állat oltását, chipeltetését és ivartalanítását tudják elvégeztetni. 

 

A kommunális eszközbeszerzés egy része megvalósult, a megvásárolt traktor és a hótoló már megérkezett a településre, a pótkocsit pedig még várják. A rendezvényszervezéshez szükséges informatikai eszközöket már beszerezték, emellett megrendelték a kultúrház színpadához azt az elektromos függönyelhúzót is, amelyet már régóta szeretnének beépíteni, hiszen ezáltal az előadások, kulturális műsorok sokkal gördülékenyebben és színvonalasabban tudnak lebonyolódni. 
 

A magyarbólyi önkormányzat az idén is tervez pályázni a Magyar Falu Program keretében. A polgármester elmondta, többek között a hivatal akadálymentesítésére, egy mobil színpad vásárlására, kültéri fitneszpark kialakítására, a közösségszervező 2023. évi bérére, valamint járdafelújításra szeretnének támogatást nyerni. A polgármesteri hivatal előtt, a Vasút utcában 600 méter hosszan újulna meg a járdaszakasz pozitív elbírálás esetén. 
 

A közös siker érdekében pályázik a fenntartó is. A Mohácsi Tankerületi Központ örömmel fogadta, hogy a magyarbólyi önkormányzat az elmúlt évben bevezetett, különböző ösztönző támogatásaival segítette az iskola tanulói létszámának emelkedését. A fenntartó partner abban, hogy az épületet felújítsák, ehhez azonban támogatásra van szükség, így a tankerület a tervek szerint, pozitív elbírálásban bízva beadja a pályázatát a Magyarbólyi Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola korszerűsítésére. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!