Elhalasztva

2022.01.23. 14:37

Tavasszal tartják meg a komlói nemzetközi kolbásztöltő fesztivált

A hagyomány szerint február első hétvégéjén tartanák a komlói nemzetközi kolbásztöltő fesztivált, ám a járványhelyzet miatt tavaszra halasztották – a napokban született meg a döntés arról, hogy április 30-án rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő programot.

Wald K.

A sportcsarnokban 110 csapat töltötte a kolbászt

Fotó: L.L.

Mint azt Szarka Elemér, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke lapunk kérdésére elmondta, a rendezvény szervezésének előkészületei megkezdődtek, a zenekarokkal, a hússzállítóval, a biztonsági szolgálattal a kapcsolatot már felvették, az első munkaértekezletet a jövő héten tartják. 

 

Tavaly a járvány nem tette lehetővé, hogy a fesztivált megtartsák, az eredeti, februári időpontot novemberre módosították, de a vírushelyzet akkor is közbeszólt. A szervezők bíznak abban, hogy idén tavasszal már nem ütköznek semmilyen akadályba. A tervek szerint a csapatok március végétől jelentkezhetnek majd. A fesztivál népszerűségét mutatja, hogy az elmúlt esztendőkben a helyek mindössze néhány nap alatt elkeltek, a sportcsarnok befogadóképessége maximum 110 társaság indulását teszi lehetővé. Idén azonban a tavaszi időjárást kihasználva még az se kizárt, hogy kültérre is kerülhetnek majd asztalok, így az eddigieknél több csapat mérheti össze tudását. 

 

Tizenkét évvel ezelőtt, 2010-ben egy kisebb versenynek indult a mai kolbásztöltő fesztivál – emlékezett a kezdetekre Szarka Elemér. Komlóra sokan költöztek vidékről, ők szerették volna a falusi hagyományokat feleleveníteni, ezért a vízmű ebédlőjében 18 csapat részvételével kolbásztöltő versenyt szerveztek. Egy évvel később a nevezők száma 30-ra bővült, a helyszín is kicsinek bizonyult, így az „501”-es éttermében folyt a küzdelem. 

 

Új fejezet 2014-ben kezdődött, akkor költözött a fesztivál a sportcsarnokba, és vált a város egyik legnagyobb rendezvényévé. Jellemzően cégek, intézmények indítanak csapatokat, de sok családi, baráti társaság is asztalhoz áll. Évről évre ötletes egyenruhák, kreatív asztaldíszek teszik a környék egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét igazán színessé, változatossá, vidámmá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában