Megpályázva

2022.01.22. 16:39

Teljesen újjáépítenék a leégett faluházat Szászváron

Helyreállítaná a 2019 októberében leégett faluházat az önkormányzat: 250 millió forintra nyújtott be pályázatot a minap a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretein belül a település. 

W. K.

Az elmúlt két évben keresték a lehetőségeket a felújításra

Mint azt Vidák Krisztinától, Szászvár polgármesterétől megtudtuk, ha elnyerik a támogatást, a költségbecslés szerint a tetőszerkezetet és az alsó szintet tudnák helyreállítani a 250 millió forintból. A cél, hogy az épület visszanyerje közösségi funkcióját, a konyha és az étterem felújításával a közétkeztetést is ismét innen oldanák meg. Többek közt a fűtés, a vízvezetékrendszer, a burkolatok cseréjét tervezik, az étterembe székeket, asztalokat is vásárolnának a pénzből. 

 

A pályázat kiegészítő elemeként a főtérre okospadot és térfigyelő kamerákat telepítenének, ezen kívül a vásártér füvesítése is része a projektnek. 

Vidák Krisztina kiemelte, az elmúlt két évben folyamatosan kereste a lehetőségeket a faluház újjáépítéséhez az önkormányzat, a tűzeset óta ez a mostani az első olyan pályázat, amely lehetőséget nyújt a renoválására – az eredményre mindössze két hónapot kell várni, döntés a beadványról márciusban várható. 

 

Mint ismeretes, az önkormányzati panziónak és vendéglőnek is helyet adó épület bő két évvel ezelőtt vált a lángok martalékává, a szászváriak életében központi szerepet betöltő szálláshelyből és az alatta lévő étteremből – ahol az óvodások, iskolások számára is főztek, illetve ahonnan bonyolították a felnőtt szociális étkeztetést – a tűzvész következtében szinte semmi nem maradt.

 

Sátrat is vásárolnának

Egy korszerű rendezvénysátor vásárlására is adott be pályázatot a minap a szászvári önkormányzat, a Magyar Falu Program keretében. A település rendezvényein használnák elsősorban az új 16-szor 8 méteres sátrat, a pályázat részeként továbbá 12 hónapon át egy napi 8 órában foglalkoztatott közösségszervező bértámogatására is nyílik lehetőség. Az önkormányzat bízik a pozitív elbírálásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!