Hurrá!

2022.01.11. 16:48

Új faházak épülnek a hetvehelyi horgásztó körül

Vasárnap reggelre befagyott a hetvehelyi horgásztó – idén először –, a tavat azonban, amikor épp nincs fagy, a téli időszakban is látogatják a horgászat szerelmesei.

M. R.

Fotó: Shutterstock / Illusztráció

Golácz Attila elmondta, karácsony környékén, illetve a két ünnep között is volt forgalmuk. A tó a sporthorgászok számára ajánl kikapcsolódási lehetőséget, így fontos a halakat kímélő eszközök használata, melyeket a tó munkatársai biztosítanak. 

 

Ezenfelül minden kifogott uszonyost minél gyorsabban vissza kell dobni a tóba, ugyanis a huzamos oxigénhiány mellett télen a kinti hideg is káros lehet az állatoknak. A tóban ponty, koi ponty, amúr, süllő, csuka, compó, kárász és keszeg is található különböző méretekben. 

 

A hetvehelyi horgásztó körül jelenleg faházak épülnek, ahol a több napra érkező horgászok éjszakázhatnak majd. A tervek szerint idén tavasszal már elkészülnek az építmények, ezzel egy időben, húsvét előtt huszonnégy órás horgászversennyel indítják majd a szezont.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!