Helyi közélet

2022.01.28. 16:22

Ultramodern műszerekkel gazdagodott a pécsi egyetem

Új keringés- és légzéstámogató eszközöket kapott a Pécsi Tudományegyetem a PTE Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinikáján.

Móga Richárd

Forrás: kk.pte.hu

Ennél jobbkor nem is gazdagodhatott volna két ilyen kiemelt jelentőséggel bíró eszközzel a pécsi intézmény, ugyanis az új műszerek a koronavírusos betegek kezelésében is nagy szerepet játszhatnak, értékük együttesen meghaladja a százmillió forintot.

 

A beszerzés kapcsán Miseta Attila, a PTE rektora úgy fogalmazott: „Az új készülékek az előremutató betegellátás bázisán az orvosképzés és szakorvosképzés színvonalának további emelése mellett a tudományos és kutatási lehetőségeket is bővítik.” Továbbá beszédében elmondta, hogy a jövőben is terveznek hasonlójellegű beruházást.

– Az időben elkezdett kezeléssel jelentős esélyt adunk a betegnek a túlélésre az új eszközöknek köszönhetően, még súlyos COVID fertőzés esetén is. Az új készülékekkel megduplázódott klinikánk spciális műszereinek kapacitása, így nemcsak a súlyos keringési állapotú betegek kezelésére, hanem a COVID intenzív osztályon is tudjuk használni a készülékeket – vélekedett Cziráki Attila, a Szívgyógyászati Klinika igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában