Jeles nap

2022.01.22. 09:43

Villányban is Vince-napi programokkal várják a vendégeket

Vince napja jeles nap a borászok és borkedvelők számára, ugyanis ezen a napon jósolják meg az őszi termés minőségét.

Zs. K.

Szombaton Villányban és Siklóson is lesz vesszőszentelés

Január 22-én a szőlőből vesszőt kell metszeni, majd meleg szobában vízbe állítani. Ha kihajt a szőlővessző, a rajta található rügyek alapján megjósolható az őszi termés mennyisége. Időjárásjósló is Vince napja: ha csapadékos az idő ezen a napon, esetleg olvad, és megcsordul az eresz, akkor a bortermés megfelelő lesz. 

 

A Villányi borvidéken az elmúlt évek hagyományait követve ez alkalommal is színes Vince-napi programokkal várják a vendégeket. Az egész tájat megmutató Dűlőjáró Vince programban busszal járják be a résztvevők a Villányi borvidéket és a hagyományos Vince-napi áldomásban is részesülnek. A részletes programajánlatokról az érdeklődők a villanyiborvidek.hu weboldalon tájékozódhatnak. 

 

Ezen kívül a villányi és a siklósi önkormányzat együttműködésével szombaton a siklósi Zuhánya dűlőben lévő keresztnél 10 órakor, majd a villányi Jammertáli keresztnél 14 órakor is áldást kérnek a vesszőkre. A palkonyai borászok hagyományőrző pincejárásra invitálják a borkedvelőket egy egész napos Palkonyai Nyitott Vince-nap keretében, erre a programra ugyanakkor regisztrálni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában