Ön választ, mi segítünk

2022.01.26. 08:58

Zsetonokat gyűjtenek Baranyában a több támogatásért

Tavaly ősszel 10. alkalommal lehetett pályázni közösségépítő tevékenységek támogatására a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjának keretén belül.

Zs. K.

Kozármislenyben működik a Kenderzsupp Hagyományőrző Egyesület

A 176 továbbjutott pályázat közül az áruházlánc vásárlói által február 13-ig leadott szavazatok döntik majd el, ki kapja a 400, 200 vagy 100 ezer forint értékű támogatást. Az egyik különdíjat a kozármislenyi Kenderzsupp Hagyományőrző Egyesület közösségi pékműhelye már elnyerte, a vásárlók pedig a vásárlásokkor kapott zsetonokkal szavazhatnak az általuk legszimpatikusabbra, február 13-ig. 

 

Az „Érezd jól magad” Alapítvány a Bornemissza Gergely óvoda udvarát szeretné megszépíteni a gyermekekkel és szüleikkel közösen. A virágoskert mellett napvitorlákat telepítenének a homokozók fölé. Az Alsós Diákjainkért Alapítvány zöld ligetté szeretné varázsolni a Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola parkját, ahol a gyerekek gondozott iskolaudvaron játszhatnának, a környék lakói sportolhatnának. A Kenderzsupp Közhasznú Hagyományőrző Egyesület Kozármisleny fiatal családjait szeretné meginvitálni közösségi pékműhelyébe, hogy megtanítsa nekik a kelt tészta elkészítésének csínját-bínját. Ezekre a pécsi áruházakban lehet szavazni. 

 

A siklósi és mohácsi áruházakban szintén három szervezet projektje versenyzik, a Nagyharsányi Óvoda egy táblagépet és egy laptopot szeretne vásárolni, hogy a kicsik beléphessenek a számukra eddig ismeretlen online világba, és így ne induljanak hátránnyal az általános iskolában. A Hétágfa Egyesület egy vályog présház megmentésére szeretne támogatást nyerni. A Vidéken Jó! Alapítvány pedig iskolai és óvodai csoportoknak mutatná meg az ormánsági szövőmesterséget, a szőtteseket és a szövőszékeket a Szaporcai Cifraház szövőműhelyében. 

 

A szigetvári és a komlói áruházakban egyrészt a Gesztenyési Óvoda Gyermekeiért Alapítvány várja a szavazatokat, amely az óvodások kertészkedéséhez, korszerű magaságyás és csapadékgyűjtő rendszer készítéséhez szeretne támogatást. Mellette az orfűi Fekete István Óvoda az intézmény udvarát egy tanösvénnyel szeretné gazdagítani. A Szigetvári Birkózó Sport Egyesület pedig abban kér segítséget, hogy továbbra is biztosíthassák a fiatalok sportolási lehetőségét eszközök, felszerelések beszerzésével és a versenyek megszervezésének vagy éppen utazási költségeinek fedezésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!