A házasság és a család értékei

2022.02.26. 14:40

A szerelmi kalandtúra még nem ért véget

Idén tizenötödik alkalommal rendezték meg a Házasság Hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával hazánkban – a február 13. és 20. között tartott rendezvénysorozathoz a Pécsi Egyházmegye is különféle programokkal csatlakozott.

Wald Kata

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Célja, hogy felhívják a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek. 

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület február 12-én tartotta hagyományos, házasság világnapi programjait, melyet immár 19. alkalommal rendeztek meg a baranyai megyeszékhelyen. Örök hűség, elköteleződés egész életre, egymás problémáit is hordozó, szerető házastársak, összetartó család, boldog gyerekek – az egyesület 2003 óta minden évben ezekre az értékre szeretné felhívni a figyelmet, amikor február második hétvégéjén megünnepli a házasság világnapját.

 

Az idei programon több mint 150 érdeklődő vett részt, de sokan kapcsolódtak interneten a szentmisével induló, kvízjátékkal záruló naphoz. – Sok mosoly, szeretet, közös élmény, új barátságok, megerősödés, feltöltődés – ez volt a nap eredménye a házasság világnapján – foglalta össze beszámolójában a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület 

A Házasság hete keretén belül a Pécsi Egyházmegye, a Borostyán Egyesület és a Pálos Lelki Központ által szervezett Szerelmi kalandtúra pedig még mindig tart – ennek lényege, hogy a társsal eltöltött minőségi idő kerüljön februárban a középpontba. 

 

A kitöltött menetleveleket február 28-ig várják a [email protected] e-mail-címre a szervezők. A kalandtúra folytatásaként pedig később be lehet kapcsolódni A házasság művészete csoportba – közölte a Pécsi Egyházmegye –, ami izgalmas találkozásokra nyújt lehetőséget az érdeklődő házaspárok számára. – A program népszerű, videófilmes rendezvény, amely lebilincselő történetek, szakértőkkel készült interjúk, komikus jelenetek révén friss és izgalmas módon mutatja be Isten házasságra vonatkozó tervét. Tetszőleges korú házaspárokat hivatott segíteni abban, hogy kapcsolatuk kellően tartalmassá és bensőségessé váljék – hangsúlyozták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!