Gyors és praktikus

2022.02.08. 16:17

Biztonságosan, érintésmentesen: egyre népszerűbb a mobiljegy Pécsen

Bevezetésétől kezdve népszerű a mobiljegy a Pécsett utazók körében, egyre többen élnek a készpénzmentes fizetési lehetőséggel.

bama.hu (forrás: Tüke Busz Zrt.)

Fotó: Shutterstock

A nemzetközi trendeket követő, a közösségi közlekedés digitalizációját támogató, és a virológiai kitettséget is csökkentő elővételi jegyvásárlási megoldást 2020. április végén vezette be járatain a Tüke Busz Zrt. Az elektronikus jegy ára 350 Ft, amely megegyezik a bérletpénztárakban vagy a Tüke Busz Zrt. viszonteladói partnereinél elővételben váltható, papír alapú jegyek árával és az érvényesítés pillanatától kezdődően jogosít fel utazásra. A mobiljegy a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben is biztonságosan, érintésmentesen használható fizetési megoldás a közösségi közlekedésben - adta közre a Tüke Busz.

 

A mobilapplikációban vásárolható elővételi menetjegyből a bevezetés napjától kezdődően összesen 204 852 db jegyet váltottak az utasok, amely 55 MFt-ot meghaladó árbevételt jelent a társaság számára.

 

Mobilon váltott elővételi menetjegyek 2020. április 29 - 2021. december 31. (Forrás: Tüke Busz Zrt.)

mobiljegy2020.2021.

mobiljegy értékesítés (db)

47 600 db157 252 db

mobiljegy árbevétel (MFt)

13 118 111 MFt43 337 165 MFt

 

A jegyek bárhol és bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járatok indulása előtt is. A szolgáltatás eléréséhez szükséges alkalmazás Android (Google Play Áruház alkalmazás) és iOS (Apple App Store alkalmazás) alapú mobiltelefonokon egyaránt elérhető. Felszálláskor a járműveken kihelyezett QR kódok segítségével a mobiljegyet érvényesíteni kell.

 

Az utas az utazás igénybevételéhez szükséges jegy ellenértékét egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kiegyenlíteni. Fontos, hogy az applikáció használatához, a mobiljegy érvényesítéséhez aktív adatkapcsolat szükséges, de ugyanígy fontos a mobiltelefon megfelelő töltöttségi szintje is.

 

Ha a járaton menetjegy ellenőrzésre kerül sor, a felszálláskor érvényesített jegyen meg kell nyomni a „kód újraolvasása” feliratú gombot, majd ezt követően kell beolvasni az ellenőr által mutatott kártyát. A megjelenő animációt be kell mutatni az ellenőrnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában