Nyílt nap

2022.02.01. 15:49

Életük egyik legfontosabb döntése előtt állnak a diákok

Nyílt napot tartottak a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán, ahol tájékoztató előadások, interaktív programok, kötetlen beszélgetések, valamint laborlátogatások várták az érdeklődő tanulókat.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

A továbbtanulás előtt álló diákoknak van még egy kis idejük a jelentkezési határidő végéig, azonban ez az időszak már javában az új lehetőségek feltárásáról szól számukra. 

 

A MIK nyílt napján a regisztrációt és a köszöntőket követően, elkezdődtek a párhuzamosan futó programok. Bemutatkoztak a szakok, a képzések képviselői megosztották tapasztalataikat a végzős középiskolásokkal, valamint a régió több cége is sátrat vert az eseményen, hogy bemutassa a duális képzéseit, illetve kampányoljon azért, hogy azok a diákok, akik ezen a pályán helyezkednének el, azok számára sok új, irigylésre méltó kapu is kinyílhat.

 

Ha az emberek többsége a számítástechnikára és a mérnöki pályára gondol, akkor sokaknak egyből a fiúk jutnak eszükbe. Ez a sztereotípia sem látszik megdőlni, ugyanis nagy többségében elszánt fiatal fiúkkal volt tele az esemény, elvétve néhány kalandvágyó lánnyal. Na de a lányok közt is akadt azért olyan, aki élete egyik legmeghatározóbb döntésénél nem tanakodna sokat elmondása szerint.

– A pécsi Zipernowsky iskolából jöttem, és ezidáig nem voltam egyetlen nyílt napon sem, ugyanis csak ez a pálya érdekel igazán. Szeretném a már meglévő tudásomat még inkább fejleszteni, és szeretnék ezen a pályán maradni addig, amíg csak lehet – vélekedett egy fiatal hölgy.

Forrás: L.L.

Az egyik legnépszerűbb programnak a Go-kart szimulátor bizonyult, de nagy sikert aratott a 3D nyomtató és a VR bemutató is. A kora délutáni órákban pedig látogatást tehettek a fiatal tanulók a 3D központba, valamint számos nyitott laborban is, ami szintén felpörgette az érdeklődőket.

– Voltam már több nyílt napon is, de ez volt az eddigi leglátványosabb. Azért jöttem, hogy összehasonlíthassam a karok képzéseit, hogy kitaláljam melyik lenne a legjobb számomra – fogalmazott egy Somogy megyéből érkező fiatal fiú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!