Koronavírus Baranyában

2022.02.15. 10:58

Közel négyszáz új fertőzöttet regisztráltak Baranya megyében

Mutatjuk a legfrissebb adatokat. Nézze meg a grafikonon, hogy alakul a járvány terjedése a megyében.

bama.hu

Fotó: Shutterstock

Baranya megyében az elmúlt huszonnégy órában 355 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel összesen 69 261 főre emelkedett az igazolt megbetegedések száma a járvány kezdete óta. 

Forrás: koronavirus.hu

 

Azon oltatlan személyek, akik fertőzésen átestek, várakozási idő nélkül a betegségből történt felgyógyulás után, olthatók.

 

Hosszabb ideig, két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához – jelentette be Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Elmondta: sem Brüsszel, sem a többi uniós ország nem szigorított a korábbi szabályokon az omikron variáns megjelenése miatt, a kormány pedig nem akarja, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint más uniós polgárokra.

 

Kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Ami az országos adatokat illeti, az elmúlt huszonnégy órában 4411 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 721 483 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 123 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 42 754 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 468 444 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 210 285 fő. 5291 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 211-en vannak lélegeztetőgépen.

 

A beoltottak száma 6 383 559 fő, közülük 6 142 438 fő a második, 3 771 453 fő már harmadik oltását is felvette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában