A döntőben bizonyíthatnak

2022.02.02. 13:26

Magyarország ételét készíti el a Blöff Bisztró chef csapata

A Blöff Bisztró chef csapata bejutott az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által szervezett Magyarország étele 2022 szakácsverseny döntőjébe.

Zs. K.

A verseny kapcsolódik a Petőfi-emlékévhez, és a magyar szürkemarha a fő alapanyag az elkészített ételeknél. A Blöff Bisztró két csapattal (Miseta Zoltán-Torma Dávid, Bencs Dávid-Német Norbert) nevezett a többfordulós megmérettetésre, és az egyik páros részt vehet a március 19-i döntőn, ahol a 12 legjobb csapat készítheti el újra az ételét. 

 

Miseta Zoltán elmondta, a versenyszabályok szerint három alapanyagot: vajat, magyar szürkemarhát és valamilyen eredetvédett terméket kellett felhasználni, és ezekből egy olyan ételt kreálni, amely nagy mennyiségben bármilyen konyhán elkészíthető. A nevezéskor egyébként le kellett adni egy pontos receptúrát, a döntőre ezen már nem lehet változtatni, viszont a részleteken még finomíthatnak a szakácsok. 

 

A Blöffteam az ételeit úgy állította össze, hogy valahogyan kötődjön Petőfihez, így mindegyik alapanyag a költő korszakát idézi, kedvelt volt akkoriban. 

 

Baranyából egyébként két csapat jutott a Magyarország étele 2022 verseny döntőjébe, Lokodi Ákos vezetésével a Pécsi Egyházmegye főzőkonyhája, a MannZa Team is ott lesz a végső megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!