Mesék világa

2022.02.25. 09:57

Mesesétányokat avatnak szombaton a megye több pontján is

Két mesesétány is nyílik szombaton megyénk településein. A Diósdiak Diósdért Egyesület meseírókkal és helyi segítőkkel együttműködve Vokányban és Pogányban is mesesétányt alakított ki.

Zs. K.

A települések több pontját érintő útvonalon végigsétálva újraélhetjük, hallgathatjuk, olvashatjuk gyerekkorunk meséit, mindehhez csak annyit kell tennünk, hogy követjük a térképen jelölt pontokat, telefonunk segítségével leolvassuk a táblán elhelyezett QR-kódot és már hallgathatjuk is a mesét. 

 

Az ország első mesesétánya Dió Döme sétálója volt Diósdon, azt követte Bölcs Kelemen sétálója Bölcskén, most hétvégén pedig a baranyaiakat avatják fel, melyre várják az érdeklődőket. A pogányi PogáNyúl sétája fél 11-kor indul a polgármesteri hivataltól, a vokányi VoKánya mesesétányt pedig fél 3-kor avatják a művelődési ház udvaráról indulva. A meséket időnként frissíteni fogják, ezért érdemes lesz többször meglátogatni a pihenőknél feltöltött, illetve elhelyezett történeteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!