Méz promóció

2022.02.24. 14:59

Népszerűsítették a méhek és a méhészek közös munkájának eredményét az egészségnapon (galéria)

Egész napos méz promóciót tart a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Baranya Megyei Szervezete és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Baranya Megyei Szervezete, a Pécsi Életmód Egyesület és a Patrónus Szociális Szövetkezet a Kertvárosi Egészségnap keretein belül. A program elsődleges célja ezúttal is a mézfogyasztás népszerűsítése.

Móga Richárd

Rittlinger József, a NAK Baranya megyei elnöke köszöntőjében elmondta, hogy szeretnék, ha a jövőben a vásárlók minél rövidebb idő alatt, minél jobb magyar minőségi termékekhez juthatnának. Magyarország egy igazi méz-nagyhatalomnak számít az Európai Unión belül, azonban a termékek nagy része elhagyja hazánkat, és ezen szeretnének változtatni.

 

Hitelesebb ember nem is kóstoltathatott volna, mint Reith János sombereki méhész, hiszen 2021-ben a Reith Méhészet virágméze lett Baranya megye méze. Jelenleg 120 család méhecskével tevékenykednek, és családi vállalkozásként működnek. Külön érdekes, hogy a mézeiket nem adják el nagykereskedőknek, hanem a kistermelői piacon értékesítik őket nagy sikerrel.

– Az emberek egyre jobban kivannak éhezve a tiszta mézek fogyasztására. Természetesen sok mézhamisítással találkozhatunk szerte az országban, de ezt könnyen elkerülhetjük, ha termelői piacon vásárlunk – vélekedett Reith János.

 

Ebben a közös munkában – amit a méhek és a méhészek együttműködve végeznek – nagyrészt a méhecskékre van bízva a dolog jelentős része, ugyanis minimális mértékben tudnak segíteni a végterméken, de jelentős befolyással nem bírnak.

– Szeretnénk megköszönni a kamarának azt a missziót, hogy hála nekik megismerhetjük a termelt és egészségügyi élelmiszereket, ugyanis ez az egyik legfontosabb alapja az egészségünknek – hangsúlyozta beszédében Kővári János, a megye fenntartható városfejlesztésért felelős biztosa. – Szerdán abban az örömteli hírben volt részem, hogy bejelenthettünk újabb 10 milliárd forintnyi egészségügyi fejlesztést. A közelmúltban összeszámoltuk, és az elmúlt évtizedben összesen 100 milliárd forintnyi intézményfejlesztés volt Pécsett. Annak érdekében, hogy ne kerüljünk abba a helyzetbe, hogy betegek legyünk, fontos a megelőzésre is felhívni a figyelmet, így a kiállított szűrőállomásnak is igen nagy létjogosultsága van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!