Pályázati támogatás nyújt segítséget

2022.02.03. 09:46

Nyáron nyitna a megújult szászvári strand

Folytatódik a strandberuházás – többek közt ennek részleteiről tárgyaltak a legutóbbi testületi ülésen a képviselők. Cél, hogy az idei nyári szezonban már a megújult fürdő fogadja a vendégeket.

W. K.

Mint beszámoltunk róla, tavaly és tavalyelőtt se nyitott ki a strand, aminek nem csak a járvány volt az oka, hanem az is, hogy a gépház állapota nem volt megfelelő, elengedhetetlenné vált a modernizálás. Az önkormányzat saját erőből vágott bele a munkába. 

A gépház felújítása mellett az idők során szintén elavulttá vált medence burkolatát is renoválják – ennek előkészítő munkálatait hamarosan megkezdik, az önkormányzat helyi vállalkozóval köt szerződést, többek közt erről született döntés a minap tartott testületi ülésen. A strandfelújítás mintegy 20 millió forintba kerül, az önkormányzat pályázati támogatásból finanszírozná a költségek egy részét. 

 

Az 1935-ben épült szászvári strandon komolyabb korszerűsítésre utoljára csaknem húsz évvel ezelőtt, 2003-ban került sor, amikor is korszerű vízforgató berendezéssel, új öltözőépülettel, parkosított környezettel bővült a létesítmény. Később büfé is nyílt, és további előrelépés, hogy 2015 óta a gyermekmedence vizét napkollektorok melegítik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!