Támogatásból valósult meg

2022.02.28. 14:56

Olcsóbb lesz működtetni a mohácsi sportcsarnokot

Befejeződött a Városi Sportcsarnok mintegy 240 millió forintból megvalósított energetikai korszerűsítése a Duna-parti városban.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság)

Mohács, 2020. február 13. A busó szoborcsoport, Trischler Ferenc szobrászmûvész alkotása Mohács határában, az 57-es úton lévõ Pécsi úti körforgalomban 2020. február 13-án. A szobrot február 14-én adják át. MTI/Sóki Tamás

Fotó: Sóki Tamás

Lassan-lassan már feledésbe merül, milyen mostohán alakult a mohácsi Városi Sportcsarnok története: a nyolcvanas években kezdték el építeni, aztán a beruházás megakadt, évekig torzóként állt a létesítmény, végül az ezredforduló környékén került sokak örömére használható állapotba. 

 

Ám azóta sem készült el teljesen. Ugyan az önkormányzat az azóta eltelt években nagyon sok pénzt fordított a korszerűsítésére, továbbra is akad tennivaló. Ezek közül most egy újabb nagy feladatot pipáltak ki, befejeződött ugyanis a csarnok energetikai korszerűsítése. A mintegy 240 millióba került, zömében vissza nem térítendő pályázati támogatásból megvalósult beruházás célja az épület éves energiafelhasználásának, üzemeltetési költségének csökkentése volt, valamint, hogy visszaszorítsák az üvegházhatású gázok kibocsátását. A felújítás során a rosszul záródó, korszerűtlen fémtokos nyílászárók helyett háromrétegű, hőszigetelő üvegezéssel ellátottakat építettek be, ezzel is javítva a fenntarthatóságot. 

 

A téglából készült külső határoló falak kőzetgyapot-szigetelést kaptak. A tetőn megnövelték a meglévő szigetelés vastagságát, s a felülvilágítók cseréjére is sor került. A beruházás részeként villamos energiát termelő napelemes rendszert is építettek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!