Fenntartják a rendet

2022.02.13. 14:36

Pécsi közterület-felügyelő érkezhet Orfűre

Lapunk információi szerint a megye egyik legkedveltebb üdülőhelyén, Orfűn az idei nyártól a Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai besegítenének a rend fenntartásában. Megkerestük a település vezetőjét, Füziné Kajdy Zitát, aki megerősítette értesülésünket.

Zsigmond J.

A közterület-felügyelet felállítása nem egyszerű, Orfű inkább a megyeszékhelytől kér segítséget

Fotó: Sipeki Péter

– A településünkre sok turista érkezik, nemcsak nyáron, hanem az egész évben. A nagy többségük szabálykövető, odafigyel a tisztaságra, a szabályos parkolásra, a sátrak elhelyezésére, ám akadnak olyanok is, akik megszegik a szabályokat – magyarázta a részleteket a polgármester­ asszony. 

 

Úgy tudjuk, korábban már felvetődött az ötlet, hogy a településen a helyi körzeti megbízottnak és az orfűi polgárőrségnek besegítenének a pécsi közterület-felügyelők. A tervet nem váltották valóra, de most újra leporolták. Az orfűi képviselő-testület elfogadta, hogy Pécstől megvásárolnák a Pécsi Közterület-felügyelet szolgáltatását. Papírra vetették elképzelésüket, hogy miben tudnának segíteni a felügyelők, illetve azt is leírták, hogy egész évben szükségük lenne a szolgáltatásra. 

 

– A közterület-felügyelet felállítása nem egyszerű, nagy apparátussal jár, illetve a fenntartása is sok pénzbe kerül, ami településünkre túl nagy terhet róna. Ezért úgy döntöttünk, hogy Pécstől kérünk segítséget. Egy felügyelő látná el a szolgálatot Orfűn, a megbízása pedig egész évre szólna – mondta Füziné Kajdy Zita. 

 

Az orfűi testület elkészítette az ezzel kapcsolatos dokumentumot, ha erre rábólintanak a megyeszékhely képviselői, akkor Orfűn a Pécsi Közterület-felügyelet emberével is találkozhatunk, aki a rendre, a szabályok betartására figyelne majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!