Puha barátok

2022.02.22. 18:04

Plüssállatokat gyűjt a beteg gyerekeknek a pécsi édesanya

Több száz plüssállatot gyűjtött össze egy hálás édesanya, Nagyné Rab Edina, aki kislánya könyökműtétje kapcsán fordult meg először a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Sebészeti Ambulanciáján.

M. R.

A három és fél éves gyermek első műtétje után orvosától, Dr. Józsa Gergőtől egy plüssnyuszit kapott, mely rendkívül fontossá vált a gyermek számára. A kórházi élményeket is először a kapott játéknak mesélte el, így az ajándék a történtek feldolgozásában is nagyon sokat segített számára. 
 

Az édesanya elmondta, kislánya második műtétekor már nem kaphatott új plüsst, ugyanis nem volt elegendő az osztályon. Ezért Edina elhatározta, hogy gyűjtésbe kezd, mely mára országos szintűvé nőtte ki magát. Először közeli barátokat keresett meg, majd tágabb ismerősi köréből is sokan adományoztak. 


Januárban már négyszáz plüssállatot vittek a kórházba. Az édesanya elmondta, nagyon hálásak a kórház dolgozóinak, az adományokkal ezt is szeretnék kifejezni, illetve a gyermekek számára megkönnyíteni a fájdalmas beavatkozásokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!