Koronavírus Baranyában

2022.02.22. 10:50

Túl vagyunk az ötödik hullámon? Így alakul a járvány Baranyában

Nézze meg a grafikonon, hogy alakul a járvány terjedése a megyében.

bama.hu

Fotó: Shutterstock

Baranya megyében tegnap óta 224 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel összesen 71 902 főre emelkedett az igazolt megbetegedések száma a járvány kezdete óta. A térképen, amelyen a lakosságszámhoz viszonyított esetszám alapján színezik a megyéket, már vörösen izzik Baranya. 

 

 

 A hétvégi oltási akción is több ezren vettek részt, emellett a regisztráció és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz. 

 

Hosszabb ideig, két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához – jelentette be Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Elmondta: sem Brüsszel, sem a többi uniós ország nem szigorított a korábbi szabályokon az omikron variáns megjelenése miatt, a kormány pedig nem akarja, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint más uniós polgárokra.

 

Kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Ami az országos adatokat illeti, 3193 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 762 878 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 131 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 43 430 emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 535 456 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 183 992 főre csökkent. 4740 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 177-en vannak lélegeztetőgépen.

 

A beoltottak száma 6 389 711 fő, közülük 6 158 184 fő a második, 3 792 988 fő már harmadik oltását is felvette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában