Az imádság a békéért szól

2022.03.03. 09:33

A béke érdekében demonstráltak Pécsen

A békéért demonstráltak a ferences templom előtt összegyűlt pécsi fiatalok, idősek és külföldi hallgatók egyaránt vasárnap délután.

Mohay R.

A Szent Egyed Közösség által szervezett és a Felföldi László megyés püspök támogatásával megvalósult megmozduláson felolvastak egy kiáltványt, melyet a közösség római alapítója, Andrea Riccardi fogalmazott meg. Ebben azt a megoldást javasolták, nyilvánítsák Kijevet nyílt várossá, kérve a döntéshozókat, ne használjanak fegyvert Kijev ellen és rendeljenek el tűzszünetet a városban. 

 

Felszólalt Goldmann Tamás, a Pécsi Zsidó Hitközség elnöke, a Mazsihisz alelnöke, aki személyes hangvételű visszaemlékezésében hangsúlyozta a háborús fenyegetettség emberi életre gyakorolt pusztító mivoltát. 

Nagy János, a Szent Egyed Közösség pécsi vezetője elmondta, hogy az ukrajnai eseményeket nem csupán kívülállóként szemlélik, ugyanis számos barátjuk, közösségi társuk él a területen. 

 

– Online imádságban voltunk együtt pár napja ukrán testvéreinkkel. Valósággal perzselt az imádság ereje, hallani lehetett a fegyverropogást. Mindannyian a békéért kiáltunk – mondta. 

A közösség február 25-én flashmobot szervezett az Aradi vértanúk útján, ahol szintén külföldi és magyar diákokkal együtt adtak hangot a békére irányuló követelésüknek. 

– Magunk is elkezdjük a gyűjtést a háború sújtotta területen élők számára, és tervezzük, hogy elmegyünk az ukrán határhoz. Az imádságaink pedig hetente többször is a ferences templomban, Ukrajna békéjéért szólnak, mindaddig, míg ez meg nem valósul – fogalmazott Nagy János. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában