Felidézték a múltat

2022.03.16. 16:40

A buszváróban merülhetnek el a történelem bugyraiban Nagytótfalu lakosai

Pilvax kávéház nyílt március 15-re a nagytótfalui buszváróban. Lelkes helyi szervezők alakították át a már ismert tótfalusi megállót.

Zs. K.

Szabó Gábor jóvoltából szorgos kezek vágták ki Petőfi és egy huszár alakját, akikkel fényképeszkedni is lehet (főleg gyerekeknek). A koszorúzás után megnyitott kávézóban néhányan már éltek is az alakalommal: beöltöztek a kosztümökbe és készültek a közös fotók. 

 

A berendezett kiállításon eredeti dokumentum másolatok mutatják be a forradalmi eseményeket. A kiállítás szervezői egy játékra is lelkesítik a betérő vendégeket. A látható dokumentumok sorai közé elrejtve „Kávéjegy” feliratot tettek, amelyet megtalálva és lefotózva, majd beküldve a szervezőnek, különleges kávék elfogyasztását nyerhetik. 

 

Áprilisban pedig tartanak majd egy előadást a kávé és a kávézás történetéről, egy „Kávénap a könyvtárban” c. előadást, ahol a nyereményeket is beválthatják. A kiállítás március végéig megtekinthető. Addig várják a játékoskedvű, betérő turistákat is, akik kipróbálnák az új kávéház ajándékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!