Érthetetlen

2022.03.24. 15:22

Békésen tiltakozó romák kezéből tépte ki a jobbikos a feliratokat (videó)

Bóka Máté

Balhé lett a tiltakozásból

 

DK-sok és jobbikosok közösen biztosították azt a csütörtöki kozármislenyi rendezvényt, amelyen Jakab Péter lépett fel a gyurcsányista baloldali tömböt népszerűsítve – erről tanúskodik a Varga István, a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke által közzétett videós bejegyzés.

 

A felvételen az látható, hogy amíg Jakab Péter beszél,  addig egy kis létszámú, magyar zászlóval érkező, zömében romákból álló csoport tiltakozó feliratokat mutat fel. Néhány másodperc sem telik el, és megjelennek az esemény szervezői, aktivistái, hogy a tüntetőket eltávolítsák a helyszínről. (Egyikük vélhetően ugyanaz a személy volt, aki évekkel ezelőtt egy DK-s rendezvényen már megütött egy jobboldali, fidelitasos tüntetőt Pécsen.)

 

Köztük van a pécsi jobbikos önkormányzati képviselő, Fürj Csaba is, aki kitépi a némán demonstrálók kezéből a feliratokat, miközben a hallgatóság soraiból azt üvöltik a romáknak, hogy „húzzatok a francba, hülyegyerekek”.  

 

Nagy Ferenc, korábbi DK-s képviselőjelölt is terelgette a tüntetőket, arra kérve őket, hogy hagyják el a rendezvény helyszínét. Varga István bejegyzése szerint a transzparensekre egyébként azt írták fel, hogy „Békét, Z. Kárpát távozzon! Nácikkal nincs alku! Se fasisztát, se nácit!”.

 

A roma önkormányzati alelnök szerint csupán Jakab Pétert akarták szembesíteni azzal, hogy pártjában náci eszméket vallók, gyűlöletkeltő emberek vannak, például Z. Kárpát Dániel. Ezzel utalt arra, hogy egy korábbi videofelvétel tanúsága szerint a baloldal listáján a kilencedik helyen lévő jobbikos náci karlendítést tett, amelyet azonban azóta sem ítéltek el a baloldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában