Múltidéző

2022.03.06. 15:49

Felélednek a régi pécsi expóélmények (képgaléria)

A régmúltban nagy hírnévnek örvendett a Pécsi Ipari Vásár. Az ország számos pontjáról érkeztek kiállítók, vállalatok, cégek, így többek között Budapestről, Szekszárdról, Győrből, Kecskemétről, Békéscsabáról, sőt külföldről is.

Zs. J.

Nem volt ritka, hogy Horvátországból Udvaron át több kamion érkezett, hogy a déli szomszédunk városainak nagy cégei bemutassák Pécsen a bútoraikat, háztartási gépeiket, élelmiszereiket, és más termékeket, de jöttek vállalatok Ausztriából, Németországból is. 

 

A Pécsi Ipari Vásár helyszíne többször változott. Volt hogy a vásárt a Köztársaság téren rendezték, de otthont adott a műjégpálya melletti terület is. Látogatókból, érdeklődőkből sosem volt híján. Nem volt ritka, hogy a látogatók száma meghaladta a százezret. A Magyar Államvasutak is segített, hisz a Pécsi Ipari Vásár idejére kedvezménnyel kedveskedett, 33 százalékos utazási kedvezményt biztosított.  

 

A vásárok zárónapján ünnepélyes keretek között átadták a díjakat. A látogatók is örülhettek, ugyanis akkor tartották a tombolasorsolást, ahol hétvégi házat, hordozható színes televíziót, mini hifitoronyt, sőt élő majmot is sorsoltak. A vásár színfoltjai voltak a divatbemutatók, melyek mindig nagy tömegeket vonzottak. Nagy volt a forgalom a kézművesek utcáján és a megfáradt, megéhezett, szomjazó látogatókra is gondoltak. Több kerthelyiség és büfékocsi várta friss csapolt sörrel, étellel a látogatókat.  

 

És egy érdekesség: 1985-ben a legnagyobb keletje az akkor piacra dobott szalmakalapnak volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!