Összefognak a bajban

2022.03.20. 16:41

Közös zenés áhítatot tartanak a Pécsi Bazilikában

W. K.

Jótékonysági zenés áhítatot és kiállítást rendez a Pécsi Bazilikában az orosz–ukrán konfliktusban szenvedők és a háborúból menekülők megsegítésére a Pécsi Székesegyházi Plébánia és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara március 21-én, 18 órakor. 

 

Az imádságot és az elmélkedést Szép Attila, a Pécsi Székesegyház plébánosa, püspöki helynök vezeti, a zenés áhítaton közreműködnek a PTE MK Zeneművészeti Intézetének oktatói, Bánfalvi Zoltán hegedűművész, a PTE MK adjunktusa és a Pannon Filharmonikusok szólamvezetője, a Pécsi Harsonaegyüttes, Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész, a Pécsi Bazilika orgonistája és a PTE MK mesteroktatója és a Pécsi Székesegyház Palestrina Kórusa (vezényel: Jobbágy Valér, Liszt-díjas karnagy).

 
A zeneművek közben kivetítőn megtekinthetőek lesznek Móritz Ildikó, a PTE MK tervezőgrafika szakos hallgatójának tematikusan kapcsolódó alkotásai. 

 

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak, az est folyamán összegyűlt pénzadományokat a Pécsi Katolikus Karitász közvetítésével juttatják el a rászorulóknak.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!