Szintet lépnek

2022.03.11. 14:18

Méltó helyre költözhetnek az építési hatóság emberei Pécsen

Megtartották a Baranya Megyei Kormányhivatal új épületszárnyának bokrétaünnepét. A nemsokára megépülő objektumba az építési hatóság kollégái költözhetnek majd be.

Vizvári Soma

– Nagy öröm számunkra, hogy kormányzati támogatásból nemsokára méltó körülmények között fogadhatjuk az építési hatóság ügyfeleit – mondta beszédében Horváth Zoltán, Baranya megye kormánymegbízottja pénteken, a kormányhivatal új, pécsi épületszárnyának bokrétaünnepén.

 

Az új objektum a kormányhivatal ingatlanracionalizálási koncepciójának részeként épül, a beruházás megvalósításához a kormány a központi költségvetésből több mint 700 millió forint támogatást biztosít, amelynek köszönhetően egy közel 1000 négyzetméter alapterületű, háromszintes irodaépületet adnak át idén.

 

Az elmúlt hetekben az építkezés eljutott az épület legfelső szintjéig, a kivitelező elérte a tervezett ingatlan legmagasabb pontját. A fontos munkafázis apropóján a régi hagyomány szerint zöld gallyakból álló, szalagokkal díszített bokrétát helyeztek el az épület oromzatán.

 

Horváth Zoltán közlése szerint az új épületszárnyba az építésügyi szakemberek  fognak beköltözni.  Mint kifejtette, 2021-ben vették át az önkormányzatoktól az építés hatósági feladatokat, így sok kolléga érkezett hozzájuk, akik nemsokára méltó elhelyezést kaphatnak.

 

– A 2011-es jogszabály-módosítás idején, amikor nekiálltunk, hogy fenekestül felforgassuk a magyar államigazgatás és közigazgatás rendszerét, sokan szkeptikusak voltak – mondta beszédében Hoppál Péter, Pécs és környéke fideszes országgyűlési képviselője. – Azt mondták, hogy a változás bizonytalanságot teremt, és nem biztos, hogy a központosítás sikeres lesz. Az elmúlt évtized a felhasználók, a hétköznapi emberek oldaláról nézve mindenképpen igazolta, hogy a polgári kormány eredményesen szervezte át a területi közigazgatást.
A kormánypárti politikus hatékonynak nevezte a kormányhivatali rendszert, amelynek köszönhetően az ügyeinkk zömét egyetlen kormányablakon keresztül el tudjuk intézni.

 

Hoppál Péter megjegyezte: az, hogy a kormány egyedi döntéssel újabb épületet juttat a Baranya megyei feladatok ellátására, azt mutatja, hogy a polgári kabinet a pécsiek és a baranyaiak első számú és legfontosabb partnere.
Hozzátette, a kormányhivatalok a koronavírus-járvány alatt is bizonyították kiváló szervezési képességeiket, ezért biztosak lehetünk abban, hogy az orosz-ukrán konfliktus okozta válsághelyzeteben is érdemes rájuk bízni a koordinációs feladatokat.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában