Ragyogó jövő

2022.03.15. 19:09

Napelemeket telepítettek az óvodák tetejére Komlón

A végéhez közeledik az önkormányzati tulajdonban lévő épületek energetikai felújítása Komlón – mint ismeretes, mintegy 195 millió forint támogatást nyert a város a hat óvodát, a szennyvíztelep ke­zelőépületét, valamint a Komlói Fűtőerőmű Zrt. irodaépületét érintő fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

W. K.

Komlón 2010 óta folyik az önkormányzati ingatlanok energetikai korszerűsítése – ez idő alatt a pályázati lehetőségek és a város saját fejlesztési forrásainak maximális kihasználásával számos közintézmény átesett a fejlesztésen.

 

 
A komlói önkormányzat közleménye szerint a beruházások célja, hogy a városi tulajdonban lévő vagy tulajdonrésszel rendelkező intézmények, gazdasági társaságok károsanyag-kibocsátását csökkentsék.

 

 
A hamarosan záruló projekt keretein belül a már korábban fejlesztett kökönyösi, szilvási, a körtvélyesi, gesztenyési, valamint a Hunyadi, illetve a Tompa utcai óvodák épületeire napelemes rendszereket telepítettek, ezzel is csökkentve a villamosenergia-felhasználásukat. 

 

– A kivitelezés lezárult, az érintett óvodák tetején immár napelemes rendszerek termelik a zöldenergiát, ezzel is csökkentve a rezsiköltségeket – közölte a komlói önkormányzat.

 

 
A pályázati támogatásnak köszönhetően további két helyszínen hajtottak végre energetikai fejlesztéseket. A Komlói Fűtőerőmű Zrt. irodaépületének fejlesztése a működési költségek megtakarítása mellett a terület látképét is javítja, hiszen a fűtés- és nyílászáró-korszerűsítésen túl homlokzati munkákat is végzett a kivitelező a központi helyen fekvő ingatlanon. 

 

A szennyvíztelep kezelőépületén szintén sor került a meglévő nyílászárók teljes körű cseréjére, ezenkívül új szigetelést, új homlokzatot is kapott az épület. A nagyszabású fejlesztési program részeként az idejétmúlt fűtőtesteket is lapradiátorokra cserélték, ráadásul valamennyi hőleadóra termosztatikus radiátorszelep került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!