Hurrá!

2022.03.02. 18:28

Óvodafejlesztésekre voksoltak Baranya megyében

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának tizedik fordulójában a baranyai üzletek vásárlói a legtöbb voksot az „Érezd jól magad” Alapítvány Kertészkedjünk együtt az óvodásokért! pályázatára adták le.

Zs. K.

Több helyen ismerkedhetnek a szövés rejtelmeive

Fotó: Karnok Csaba

Az alapítvány 400 ezer forint támogatásból a pécsi Bornem­issza Gergely utcai Óvoda udvarát szépíti meg, virágoskerttel, napvitorlákkal. A siklósi és mohácsi üzletekben a Nagyharsányi Óvoda projektjét támogatták a legtöbben, így az intézmény – szintén 400 ezer forint támogatásból – az óvodásoknak egy táblagépet és egy laptopot vásárol, hogy a gyermekek is beléphessenek a számukra eddig ismeretlen online világba, és így ne induljanak hátránnyal az általános iskolában. A szigetvári és a komlói üzletekben szintén óvodafejlesztésre voksoltak a legtöbben, a komlói Gesztenyési Óvoda Gyermekeiért Alapítvány projektje kapta a legnagyobb, 400 ezres támogatást. Az elnyert összegből korszerű magaságyásokkal és csapadékgyűjtő rendszerrel gazdagítják az óvoda udvarát. 

 

A kozármislenyi Kenderzsupp Hagyományőrző Egyesület már a közönségszavazás előtt örülhetett, hiszen ők nyerték el az áruházlánc egyik különdíjat, 400 ezer forintot a közösségi pékműhely létrehozására. 

 

A többi projekt sem maradt támogatás nélkül, 200 ezer forintot nyert el az Alsós Diákjainkért Alapítvány a Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola parkjának fejlesztésére, a szaporcai Vidéken Jó! Alapítvány, amely iskolai és óvodai csoportoknak mutatja be az ormánsági szövőmesterséget, a szőtteseket és a szövőszékeket a Szaporcai Cifraház szövőműhelyében, illetve az orfűi Fekete István Óvoda, amely az intézmény udvarára egy tanösvényt tervezett. Százezer forintot kap a Kenderzsupp Közhasznú Hagyományőrző Egyesület, a Hétágfa Egyesület, és a Szigetvári Birkózó Sport Egyesület is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!