Nőhet az ingatlanok értéke is

2022.03.01. 10:36

Piacot is építenek Sásdon

Több beruházás zajlik párhuzamosan a baranyai kisvárosban.

Zs. J.

Képünk illusztráció

Fotó: Lang Róbert

Az utolsó simításokat végzik az új bölcsőde és az új uszoda épületein, közben a városközponti pavilonsor elbontásával elkezdődött az új piaccsarnok kialakítása, amely által Sásd centruma tejesen megújul, illetve a napokban egy másik fejlesztésről is beszámolt Jusztinger János sásdi polgármester. 

 

A város vezetése nemrégiben arról értesült, hogy az Agrárminisztérium Zártkerti programjában sikeresen pályáztak, az elnyert támogatás több mint 24 millió forint. Ennek a pénzösszegnek köszönhetően a Paléi-hegyen a zártkerti ingatlanokhoz vezető út 421 méter hosszúságban teljesen új aszfaltburkolatot kap, padka készül, továbbá a terület komplett villamosenergiahálózat-fejlesztése megvalósul. 

 

Mint a polgármester, Jusztinger János a közösségi oldalán közölte: új hálózat, új oszlopokkal és vezetékkel, az eddigi közös villanyóra helyett ingatlanonként új, egyedi mérőóra-telepítéssel, az áramhálózatra való 32 amperes ingyenes csatlakozással. A városvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy az aszfaltos út és az új villamos hálózat több évtizedes problémát orvosol, egyben jelentősen növeli az ingatlanok értékét. A munkálatok várhatóan tavasszal vagy nyár elején kezdődnek. 

 

A Dózsa utcában jelenleg a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. munkatársai a bekötővezetékeket cserélik, hogy tavasszal az utca mindkét oldalán nekiállhassanak a járdaépítésnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!