Megújultak a bemutatóhelyek

2022.03.11. 18:27

Több helyszínen fejlesztett a Duna-Dráva Nemzeti Park

Lezárult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) bemutatási infrastruktúra-fejlesztési projektje, amely több mint 380 millió forint európai uniós és kormányzati forrásból valósult meg.

Zs. K.

A területileg nagyon szerteágazó projekt súlyponti eleme a Kikerics panorámasétány megépítése volt a Szársomlyó fokozottan védett természeti területhez kapcsolódó Nagyharsányi Szoborparkban, és a környező terepbe süllyesztett, új fogadóépület létrehozása. A későbbiek során került sor a projekt további elemeinek átadására. Megújult a Jakab-hegyi Új templom turistapihenő, az Óbányai-völgyben új esőbeálló épült, felújították a Cigány-hegyi kilátót, és új kilátópavilon is létesült a pécsi Pintér-kertben. 

 

A természetismeret és a szemléletformálás elősegítésére, egyúttal a kulturált természeti turizmus feltételeinek és színvonalának javítására az elmúlt két évben Baranya, Somogy és Tolna megye számos védett, ökoturisztikailag is jelentős pontján tájékoztató táblákat, leskunyhót, pad-asztal garnitúrákat, tűzrakó helyeket és szemétgyűjtőket telepítettek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában