Átadóval tisztelegtek

2022.03.28. 13:05

Új bölcsődét ünnepeltek Kozármislenyben

A polgármseter Hoppál Péterrel és Őri Lászlóval adta át a Janikovszky Éva Óvoda és Bölcsőde új telephelyét.

Vizvári Soma

Fotó: Laufer László

Augusztusban költözik át a személyzet a kozármislenyi Janikovszky Éva Óvoda és Bölcsőde személyzete új, a Fészek lakótelep szívében felépített bölcsődei telephelyére – közölte a város polgármestere, Biró Károly az épület ünnepélyes átadóján hétfőn.

 

Biró úgy emlékezett vissza, nem sokkal azután, hogy 2016-ban a kormány meghirdette a családi otthonteremtései programját, aminek köszönhetően Kozármislenyben új városrész kezdett kialakulni, a településen felmerült, hogy hamarosan szükség lesz a bölcsőde bővítésére.

 

A polgármester megköszönte a jelenlévő Hoppál Péternek, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjének, valamint Őri Lászlónak, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlési elnökének, hogy annak idején meghallgatták a kozármislenyiek kérését, és ők is fontosnak találták a bölcsőde bővítését.

 

Az új telephely alapkövét egy évvel ezelőtt, márciusban rakták le. Biró Károly kiemelte, a 2021-es esztendő rendkívüli év volt, hiszen az építőanyagárak elszálltak, ezért néhány hónapja a kivitelezővel közösen kéréssel fordultak a Baranya Megyei Önkormányzat felé, hogy többletforrást kaphassanak a projekthez.

 

Mint mondta, ezt a kérést a közgyűlés napokon belül támogatta is.

 

Az új, négycsoportos, hétszáztizennégy négyzetméter alapterületű bölcsődét száz százalékos, ötszáznegyvenkét millió forintos támogatásból építették meg.

 

Biró Károly polgármester az ünnepélyes átadón elmondta, az ötvenhat férőhelyes intézmény már most megtelt, ezért jövőre beadják a kormányhoz az újabb pályázatot, hogy két új épületszárnnyal tudják bővíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!