Jól kell bevásárolni

2022.04.14. 11:30

A legtöbb üzlet bezár az ünnepnapokra Baranyában is

Öt évvel ezelőtt döntött úgy a kormány, hogy nagypéntek piros betűs ünnep lesz, így idén sem kell húsvéthétfőig dolgozni. Igaz, vannak olyan munkahelyek, ahol ezekben a napokban sem áll meg az élet.

Zsigmond József

Fotó: Muzslay Péter

Az ünnepi hosszú hétvégén megváltozik a vonatok közlekedési rendje, április 15-én a szombati, 16-án és 17-én az ünnepnapi, 18-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A vonattársaság felhívta az utasok figyelmét, hogy a forgalmasabb vonalakon, így Pécs–Budapest között is a csúcsidőszakban közlekedő InterCity vonatokhoz több kocsit kapcsolnak, attól függően, mennyi helyjegyet adnak el. 

Változik a Volánbusz és a pécsi TükeBusz autóbuszainak közlekedési rendje. Április 15-én, nagypénteken a munkaszüneti napon, 16-án a szabadnapon, 17-én, húsvétvasárnap a munkaszüneti napon, 18-án, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. A pécsi tömegközlekedésnél lesz egy másik változás, csütörtöktől az Alkotmány utcai körforgalomnál egy fedlap szintbeemelése miatt terelőútvonalon közlekednek a buszok. 

A MÁV és a Volán felhívja az utasok figyelmét, hogy érdemes az utazás előtt tájékozódni a buszok, vonatok indulásáról, illetve, ha el akarjuk kerülni a sorban állást a jegypénztáraknál, akkor érdemes a jegyet indulás előtt megváltani, vagy online megvásárolni. Aki telekocsival utazna, azoknak is sietniük kell a foglalással, mert az ünnepek miatt számos kocsi már most megtelt. 

Az ünnepek alatt az üzletek nyitvatartása jelentősen változik, amire érdemes odafigyelni, ha nem akarunk élelem nélkül maradni. Nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a bevásárlóközpontok, üzletek zárva tartanak, csak az egyes éjjelnappalik, illetve benzinkutakon működő kisboltok lesznek nyitva. 

Elszállítják a szemetet minden nap

A hosszú hétvégére a szerencsejáték kedvelőinek is érdemes odafigyelni, mivel a lottózók ma és szombaton nyitva, míg nagypénteken és húsvétvasárnap zárva tartanak, hasonlóképpen lesz nyitva a legtöbb dohánybolt is a megyében. A szemétszállítással kapcsolatban a Dél-Kom Nonprofit Kft. közleményt adott ki, melyben lapunkkal közölték, hogy április 15, 16, 17 és 18-án lesz hulladékszállítás Pécsen, illetve azokon a településeken, ahol ezekre a napokra esik a megszokott szállítási nap. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!