Sajtóközlemény

2022.04.29. 17:06

„A pécsiek kárára végzett magántevékenységét a Tüke Busz Zrt. állítsa le.”

Fotó: AS

Megdöbbenéssel értesültem, hogy a Tüke Busz Zrt. bérfuvarokat vállal a megyében és azon túl vonatpótláshoz, miközben a sofőrhiány miatt mindennaposak a járatkimaradások és késések a városi személyszállításban. A pécsiek joggal várják el, hogy a havi bérletük megváltásáért cserébe megfelelő szolgáltatást kapjanak a cégtől.

Amíg az érvényes menetrendben akár egyetlen járat is kimarad, addig elfogadhatatlannak tartom, hogy a cégvezetés a pécsiek szállítása helyett magánfuvarokat végeztet a sofőrjeivel és az autóbuszaival.  Az ügyben levélben kerestem meg Péterffy Attilát, amelyben tájékoztatást kértem Polgármester Úrtól, hogy tudott-e ezekről a magánfuvarokról, azokat Bánkuti István, Bata László vagy Gulyás Emil, mint a cég vezetői jelezték-e felé, és ha igen, akkor Polgármester Úr jóváhagyta-e azokat?

Felkértem továbbá, haladéktalanul intézkedjék annak érdekében, hogy a pécsiek kárára végzett magántevékenységét a Tüke Busz Zrt. állítsa le.

Kelt. Pécsett, 2022. április 29. napján

Tisztelettel,

dr. Csizmadia Péter
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Pénzügyi Ellenőrzési Bizottságának elnöke
frakcióvezető
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoportja

Címkék#tüke busz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!