Szentlőrinc

2022.04.23. 13:00

Elektromos ugráló békát is készített a lelkes csapat

A Szentlőrinci Általános Iskola tette közzé a hírt Facebook-oldalán, miszerint az április 8-án a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett „A jövő szakemberei – a Villany-Ász” kamarai szakmaismereti verseny döntőjében mérettette meg magát az iskola csapata, 20 versenytárs között.

M. R.

Az első, online forduló után a középdöntő során otthoni körülmények között kellett a gyerekeknek egy elektromos ugráló békát építeni. Csapatban dolgozva mértek, csavaroztak és számoltak, miközben megismerkedtek az alapvető villamosság, az egyszerű áramkör működésének elveivel. 
 

A döntőre Pécsen került sor, az Iparkamara épületében villanyszereléssel kapcsolatos feladatokat kellett megoldani. A csapatok 10 állomáson, forgó rendszerben oldották meg a feladatokat, egy-egy állomáson 5 perc állt rendelkezésükre. Csapatmunkát, kézügyességet igénylő feladatokat kaptak továbbá gépipari témákban, például szerszámokat és anyagokat kellett felismerniük. A döntőben tizedik helyezést értek el a hetedik osztályos csapattagok: Kesztyűs Balázs, Szabados Barnabás és Horváth Dávid, az első két fordulóban Csarankó Balázs is bekapcsolódott. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!