A legjobbak csapnak össze

2022.04.21. 10:01

Fiatal fizikus tehetségek mérik össze tudásukat a Leőwey Klára Gimnáziumban

M. R.

Fotó: © Unger Tamás

Országos fizikaverseny döntőjét tartják a Leőwey Klára Gimnáziumban. A Mikola Sándorról elnevezett középiskolai fizikaverseny döntőjére május 1–3. között kerül sor a pécsi gimnáziumban. 

A döntő írásbeli fordulójára vasárnap délután kerül sor, este a TTK Fizikai Intézetében dr. Pálfalvi László egyetemi tanár tart előadást „Extrém nagy térerejű THz-es impulzusok – újfajta részecskegyorsító?” címmel.

Hétfőn fakultatív program keretén belül tehetnek a diákok sétát a Zsolnay Negyedben, és az ott található laborban, vagy pedig autóbuszos kirándulás keretén belül utazhatnak Bátaapátiba a radioaktív hulladékok telephelyének megtekintésére. 

Az eredményhirdetésre kedd délelőtt kerül sor a Civil Közösségek Házában, ahol ezt megelőzően fizikai előadást hallgathatnak meg a résztvevők. A fizikaverseny az ifjúsági tehetséggondozás fontos eleme, ezt mutatja az is, hogy e tanévben a Nemzeti Tehetség Program 3 millió forinttal támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!