Huncut EP-aktivista ügynöközi Orbánt

Mészáros József

A holland Sophie in’t Veld (SiV) immáron 2004 óta jobbítja balról Európát. Áldásos tevékenységének konkrét bizonyítékát ugyan sehol nem találni, de a liberális akol melege már sok nagyszerű politikust fialt a közjónak, akiknek köszönhető többek között az eutanázia, a homoszex-házasság, az abortusz és a prostitúció szabad szárnyalása a tulipánok hazájában.

Az Európai Parlament néhány lógósának régi trükkje, hogy hasznos okosság híján, valami sudaras ökörséggel hívják fel magukra a jól fizető figyelmet. A liberálisok képviselője, a büszke Sophie ezúttal mintegy mellékesen Putyin ügynökének titulálta Orbánt – a gyermekvédelmi törvény kapcsán. A sajtó persze rögvest felkapta a szöveget, sokakban azt az érzetet keltve, hogy lám, a derék SIV mennyire megszolgálja az európai adófizetőktől kapott fizetést.

SiV karrierje a holland D66 nevű pártban indult, képviselőjükként ültették az Európai Parlamentbe, ahol magától értetődően csatlakozott a liberálisok képviselőcsoportjához. A D66 volt azon politikai formációk egyike, akiknek jóvoltából elismert szakma lett hollandiában az örömlányság meg az összes, fentebb már említett életvezetési nagyszerűség. SiV emellett kitüntetett aktivistája a szekularisták mozgalmának is, akiknek legfőbb tevékenysége, noch dazu küldetése az egyházak, de lehetőség szerint úgy komplett a vallás támogatásának, minden megnyílvánulási lehetőségének és az oktatásban való részvételének megakadályozása.

A nyugati liberális aktivistákat nem ritkán komoly aránytévesztéssel is terheli a Jóisten, ennek egyik megnyílvánulása volt, amikor SiV azon fáradozott, hogy XVI. Benedek pápát elítéltesse, merthogy az egyházfő kritizálni merészelte a liberálisok büszkeségét: genderelméleti tanulmányukat.

Az okos képviselőnő mindezeken felül nevetségesnek tartja azt a vélekedést, hogy a tömegesen beáramló migráció átalakíthatja a klasszikus európai kultúrát, illetve a marslakók földreszállásának valószínűségével tartotta egyenlőnek annak lehetőségét, hogy a migránsokkal együtt az Iszlám Állam harcosai is besurranhatnak a gazdag nyugatra. Ez utóbbi vélekedését ugyan nem igazolták a terrortámadások, az öngyilkos merényletek, meg a tömegbe hajtó furgonok, de egy igazi liberális nem akad fenn azon, ha nem csak hülyének látszik, de az is.

Ez utóbbi minőségjelzőért azonban rögvest elnézést is kérnénk, mert Sophie in’t Veldnek igenis van bőven sütnivalója. Főként ami a saját bevételeit illeti. A holland képviselő, a holland választók jóvoltából az Európai Parlamentben szikrázó liberális hölgy saját házikóval rendelkezik a festői Brüsszelben, ám ennek ellenére rózsaszín fülekkel felvette azt a költségtérítést, melyet azért kapnak az EU-képviselők, hogy ne kelljen a brüsszeli főpályaudvar valamelyik huzatos padján szunyókálniuk, ha az EU központjába, szólítja őket a temérdek tennivaló. Szóval, brüsszeli házzal a feje felett a huncut Sophie képviselőségének tizenöt éve alatt több mint 400 ezer eurónyi költségtérítést zsebelt be, ami mostanság úgy 155 millió forint, idehaza. https://www.hpdetijd.nl/2019-05-06/sophie-in-t-veld-d66/

A brüsszeli házikó azonban valóságos arany tojást tojó tyúknak bizonyult, merthogy ugyebár Belgiumban van, így Sophie képviselőnő, mivel ott éldegél, egy huncut fillér jövedelemadót sem fizet szülőhazájának, az őt delegáló Hollandiának. Itt most emlékezzünk meg a havi több mint 4500 eurós fizuról (kábé 1 millió 700 ezer forint), meg a majd ugyanennyi egyéb bevételről is, amit egy ilyen hasznos képviselői munka mindenképp megér, mindannyiunknak.

Summa summárum, a képviselőnőnek van miből leügynököznie Orbánt. De, ha már itt tartunk…, azok vajon kiknek az ügynökei, akik úgy ugráltatják és aszerint küldik padlóra Európát, ahogy Joe Biden, illetve az őt távirányítók fütyülnek?