A gyermekklinikának gyűjtenek

2022.04.05. 18:27

Jó cél érdekében szerveznek jótékonysági koncertet a pécsi diákok

A Kodály Kollégium Diákönkormányzata egy remek lehetőséggel rukkolt elő, ami immáron már hagyományként is emlegethető.

Czine Vanessza

Fotó: Shutterstock

Horváth Norman, a diákönkormányzat elnöke számolt be nekünk arról, hogy a Pécsi Gyermekklinika részére szerveznek jótékonysági koncertet.  

- 2019-ben volt egy ilyen kezdeményezésünk, azóta a covid sajnos elmosta, nem tudtunk érdemben tovább vinni ezt a hagyományt - mesélte Norman, visszaemlékezve az eseményekre. -  Idén a PTE-ÁOK aulában tartjuk május 12-én 18.00 órakor, ahol fellép többek között Balogh Krisztofer, Ács Cinti, Zoller Zsolti és Mehringer Marci is.

 

A diákönkormányzat tagjai az értekezleteken gondosan próbálták meg végiggondolni, hogy kik is lennének a megfelelő fellépők egy ilyen eseményen. Több szempontból is nehezített volt a pálya, hiszen diákokról beszélünk, akik különösebb erőforrások nélkül kell, hogy megoldják a helyzeteket és érvényesülni tudjanak egy ilyen rendezvény szervezésekor. 

 

2019-ben még csak teszt fázisban volt a jótékonysági koncert. Akkor százezer forintos nagyságrendben tudtak pénzt gyűjteni a Gyermekklinika részére, ami ugyan nem számít nagy tételnek, mégis remek indítás ahhoz, hogy hagyománnyá nőhesse ki magát az esemény. Akkor még kevesebb fellépővel, kisebb körrel és hírveréssel zajlott le a megmozdulás.

 

Reményeik szerint idén egy sokkal nagyszabásúbb estet tudnak szervezni, amelyen a befolyó összeg is többszöröse lesz a pár évvel ezelőttinek. Azt pedig, hogy mire van a legnagyobb szükség, a klinikára bízzák, hiszen náluk jobban senki sem tudhatja ezt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!