Borban az igazság

2022.04.20. 12:29

Kiderül, hogy melyik a legjobb kékoportó

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Áprilisban ismét megrendezik a portugieser borok világbajnokságát. A Portugieser du Monde idén a Villányi borvidék és a Pécsi Borozó magazin közös szervezésében valósul meg, a versenynek a Siklósi Vár ad otthont április 22-én.

A portugieser, egykori nevén kékoportó, Közép-Európa egyik kikerülhetetlen és fontos fajtája, amely a borvilágban ritkán kerül reflektorfénybe. Idén már nyolcadszor rendezik meg a nemzetközi fajtaversenyt, a rendezvény első napján, április 22-én nemzetközi zsűri előtt mérkőz­nek meg a benevezett borok. 

A megmérettetésre közel száz bort neveztek be, van közte szlovák, német, szlovén, osztrák, szerb, horvát és természetesen magyar borok. 
Egy másik rangos boros eseményt is rendeznek a hétvégén. A Portugieser du Monde kóstolófesztivált április 23-án, szombaton, 15 órától a pécsi Magtár Látogatóközpontban tartják. 

Itt adják át az idei legjobbaknak a megérdemelt díjakat, de ugyanitt mutatkozik be a Villányi RedY új évjárata és a közönség kedvére kóstolhat a nevezett és díjazott borokból, sőt minden résztvevő pincészet valami mást is megmutat kínálatából.
 

Címkék#bor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában