Programokkal telik meg a város

2022.04.28. 15:01

Kolbásztöltő fesztivált és nemzetiségi napot is tartanak ezen a hétvégén Komlón

Wald K.

Programokkal telik meg a város a hétvégén – április 30-án, szombaton tartják a 11. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivált. 

Mint ismeretes, az elmúlt két esztendőben a koronavírus-járvány miatt elmaradt a rendezvény, idén pedig szintén a vírushelyzet miatt döntöttek úgy a szervezők, hogy a szokásos február eleji időpont helyett inkább áprilisban tartják meg a népszerű versenyt. 

A hagyományoknak megfelelően a program 8 órakor disznóvágással indul, az Eszperantó téren, majd 10 órától csapnak össze a kolbásztöltők a sportközpontban. A csapatonkénti tíz kilónyi friss húst a szervezők biztosítják – korlátozott számban még tudnak fogadni jelentkezőket a megmérettetésre.

Az elkészült mintákat 12 órakor kell a csapatoknak zsűrizésre átadniuk, a délutáni eredményhirdetésig többek közt a Bayerkrainers trió, valamint a fesztivál díszvendége, Dj. Dominique, a Retro rádió műsorvezetője, lemezlovasa gondoskodik a jó hangulatról. A versenyzők által elkészített kolbászokat ismert szakemberekből álló zsűri értékeli, a legjobbakat a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is díjazzák.

Ugyancsak szombaton 14 órától tartják a Német Klubban a Komló – Neckartenzlingen testvérvárosi kapcsolat 30 éves jubileumi rendezvényét, a város német nemzetiségi önkormányzata szervezésében.

Másnap, május 1-jén szintén a három évtizednyi testvérvárosi kapcsolat tiszteletére ünnepi műsort láthatnak az érdeklődők 10 órától, a Komlói Színházban. Délután pedig 15 órától a Városház téren Nemzetiségi Nappal folytatódik a hétvégi programsorozat, amelynek során a városban élő nemzetiségek kulturális bemutatójára kerül sor.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!