A közlekedésben nagy szerepe lesz

2022.04.05. 16:32

Külterületi utak újulhatnak meg Villányban

Támogatást nyert a villányi önkormányzat Vidékfejlesztési Program (VP) keretében beadott pályázata, amelynek köszönhetően a város 249 millió forintból újíthatja fel a külterületi útjait.

Zs. K.

A makadámutak aszfaltozása mellett egy új út kialakítását is tervezi a városvezetés, mely a Malom ároknál a rendezvénytér mellett vezetne. Ennek köszönhetően – a többi közt a nagyobb városi rendezvényekkor – erre az útra terelnék el az autós forgalom egy részét, így nem kellene a közlekedőknek a belvároson áthajtaniuk. 

 

További elnyert pályázatai is vannak a villányi önkormányzatnak: a Vidékfejlesztési Programban megszavazott 100 millió forintból a városháza előtti tér alakul át, illetve egy termelői piac is létesül itt. Emellett az egészségház energetikai korszerűsítésére szintén támogatást nyert a város önkormányzata. Az épületen olyan fejlesztések valósulhatnak meg, mint a napelemek felszerelése, amelyek nyilvánvalóan a fenntartási költségeket csökkentik, illetve a mosdók és a védőnői szolgálat felújítása, amelyek pedig az ellátás színvonalának növelését fogják elősegíteni. 

 

Hamarosan kerékpárút-­építések is kezdődnek a városban. A sportpálya mellett vezető kerékpárút a Magyar Falu Program keretében nyert támogatásból újulhat meg, illetve heteken belül megkezdődhet a Villány és Villánykövesd közötti kerékpárút megépítése is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert forrásból. Sikeresen lezárult ugyanis a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás, így hamarosan szerződést köt az önkormányzat a beruházást végző céggel. 

 

Pumpapálya épül

Villányban több helyen is zajlanak az építkezések, folyamatban van a Szent István utca felújítása, a Mandulás tér kialakítása, az általános iskola felújítása, illetve bővítése, és elkezdődött egy új, 160 méter hosszúságú pumpapálya kialakítása is a sportpálya szomszédságában. Ez utóbbira az Aktív Magyarország Program keretében megjelent „Országos Bringapark Program 2022” pályázatán nyert az önkormányzat 20 millió forintot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!