Lezárásokra kell számítani

2022.04.11. 10:48

Megkezdődik a Bálicsi út gázvezetékének rekonstrukciója

Április 19-én, kedden reggel indul a gázvezeték rekonstrukciója.

bama.hu (forrás:EON)

Képünk illusztráció

Fotó: DODÓ FERENC

A vezetékek folyamatos karbantartása és korszerűsítése végett Pécsett a Bálicsi úton a gázvezeték rekonstrukciójára kerül a sor. A munkálatok során az elérhető legmodernebb technológiát használják.

 

A beruházás április 19-én, kedden reggel indul, a szakemberek két szakaszra bontották a kivitelezést:

 

I. ütem: április 19-május 15. (Bálicsi út felső szakaszán)

II. ütem május 16-tól várhatóan június végéig (Bálicsi út – Angster József utca – Donátusi út – Görbe dűlő kereszteződés)

 

Az első ütemben április 19-étől teljes útzár lesz a Bálicsi út felső szakaszán.  Az E.ON az érintett szakaszon lévő garázsok megközelítését is igyekszik biztosítani az itt élők számára, az autósok reggelente 8 óráig tudják elhagyni garázsaikat, délután pedig 17:00 óra után tudnak visszaállni autóikkal.

 

A második ütemben félpályás útlezárás és a környező utcákban forgalmirend-változások várhatók. Május 16-tól várhatóan június végéig az Angster József utca felől a Donátusi út, a Bálicsi út és a Görbe dűlő nem lesz megközelíthető.

 

A munkálatok ideje alatt a gyalogos forgalom és az épületekbe való gyalogos bejutás folyamatosan biztosított, a munkaárkok mellett végig korlátokat helyeznek el. Szintén biztosított lesz a beruházás alatt a földgáz-szolgáltatás, mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintett ügyfelek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak.

 

A munkálatok befejezésének várható időpontja június vége. A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában