Több fejlesztés is megvalósulhat

2022.04.25. 17:30

Megújult az óvoda Alsószentmártonban

Átadták a felújított alsószentmártoni óvodát, amely szeptembertől 25 kisgyermek számára biztosít megfelelő, korszerű körülményeket.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A Magyar Falu Program keretében nyert támogatásból újult meg az alsószentmártoni óvodaépület, az intézmény szeptemberben nyitja meg a kapuit. Az átadóünnepségen Balogh Miklós, a község polgármestere elmondta, a falu számára nagyon fontos volt a beruházás. 

Egy másik, egyházi fenntartású óvoda is van a településen, de mivel Alsószentmártonban nagyon sok gyermek él, mindkét intézmény biztonsággal tud működni egymás mellett. Azokat a kisgyermekeket, akik most a környező települések óvodáiba járnak, visszajöhetnek a helyi intézménybe, nem kell a szomszédos falvakba utazniuk. 

A következő időszakban az épület berendezése, az engedélyeztetési folyamat, illetve az alapító okirat megalkotása lesz a feladat, amely után szeptemberben megnyithat a 25 fős, vegyes korosztályú, egycsoportos óvoda.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő elmondta, a Magyar Falu Program számos lehetőséget teremtett a község fejlődésére, és az önkormányzat sikerrel pályázott. A hivatal és a kultúrház is megújul a tavaly nyert támogatásoknak köszönhetően, az idén pedig játszótérre, útfelújításra is nyert forrást a falu. 

Emellett a helyi Napforduló Egyesület bölcsőde építésére nyert támogatást, és mindkét bolt üzemeltetője is fejlesztheti az üzlethelyiségét a sikeres pályázatoknak köszönhetően. 
 

 

Fejlődnek, munkahelyeket teremtenek

A különböző fázisban lévő fejlesztések kapcsolódnak Balogh Miklós alsószentmártoni polgármester azon törekvéséhez, hogy helyben teremtsen munkahelyeket az itt élők számára. A most megújult óvoda két óvodapedagógusnak és egy dajkának fog állást biztosítani, de nemcsak ezzel, hanem más fejlesztésekkel is munkahelyet teremt az önkormányzat. A bölcsőde építése még várhatóan idén megkezdődik, ahol 7-en fognak majd dolgozni, a megújuló művelődési házban pedig egy kulturális referensnek tudnak majd állást biztosítani, normális fizetésért. Így a már forrást nyert beruházásokkal összesen 11 kvalifikált munkahely teremtődik. 
 

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában